Strategii de dezvoltare locală

Pe fondul evolutiei evenimentelor la nivel national, european si international – localitatile romanesti se afla intr-o conjunctura favorabila proceselor de dezvoltare, pe ansamblu, precum si de utilizare eficienta a resurselor si de crestere a calitatii vietii cetatenilor.
Orasele resimt tot mai acut faptul ca sunt actori economici pe o piata aflata in permanenta schimbare, incearcand sa isi defineasca specificul, categoriile de servicii si produse, pietele de desfacere, aliatii si competitorii.
Nici o localitate nu se poate sustrage acestui context general, impunandu-se astfel ca o prioritate elaborarea de Strategii de Dezvoltare Locala.

De ce o Strategie de Dezvoltare Locala?

  • Recunoasterea de catre societatea civila a eforturilor depuse si a realului interes pe care il manifesta autoritatile locale fata de imbunatatirea vietii comunitatii locale;
  • Cresterea increderii comunitatii in autoritatile locale;
  • Dezvoltarea potentialului economico – social al zonei;
  • Cresterea calitatii vietii;
  • Cresterea solidaritatii sociale;
  • Cresterea implicarii active a societatii civile in viata comunitatii.

Principiile de baza de la care pornim in procesul de elaborare a proiectului de planificare strategica sunt: validitatea stiintifica, implicarea comunitatii, transparenta si obiectivitatea, coerenta si continuitatea.

Echipa noastra de specialisti coreleaza documentele si demersurile majore privind dezvoltarea intr-o abordare structurata, integrata, sinergica, in beneficiul bunastarii localitatii si a cetatenilor sai.